Monday, November 15, 2010

Няколко повода за широка усмивка

Няколко повода за широка усмивка

1) Да си позволиш да се размечтаеш. Не плахо и с хиляди уговорки „ако”, а така, както го правеше, когато беше на 13 и се беше влюбила до уши.

2) Да стоиш вечер на терасата да позяпаш звездите, защото според теб романтиката не бива да се случва само в неделя вечер, по време на последния епизод на „Стъклен дом”. (that would’ve been nice if I could see any stars from my terrace)

3) Да откриеш във фейсбук бившата си голяма любов, да й изпратиш покана и да се сприятелите. Готино е, когато си простила на някого и реабилитираш част от миналото си, вместо да се преструваш, че въпросният епизод не съществува.

4) След ден – кошмарна лудница, да се усамотиш с фунийка сладолед или любимо лакомство да разпуснеш ба пейка в някоя градинка. (I’m surrounded by ice-cream :D )

5) Да боднеш неочаквано носа си в храст рози а нечия ограда – разцъфтели, ухаещи с тежък дъх на вино и парфюм, пет парии не даваща за минувачите, които те гледат странно. ( <3 )

6) Да успееш най-сетне да изчистиш телефона, пощата и фейсбука си от всички спам контакти и съобщения. Какво огромно облекчение, а? (or your room)

7) Да си позволиш лукса поне за няколко минути да спреш да се страхуваш за каквото и да било. И да направиш някоя детинска глупост, без да се замисляш за последствията. (like gettin drunk as fuck on july morning)

8) Да си пипнеш шапката и да заминеш нанякъде. Заради тръпката от всичко, което би могло да се случи там.

9) Да се облечеш откровено мръснишката. И да се усмихваш злорадо при всички извити вратове, втренчени погледи и „Евала!”-та, които – много ясно! – галят самочувствието. (Hell yeah!)

10) Да не се притесняваш да заговаряш непознати. Не се знае на каква ценна личност може да попаднеш на опашката за фалафел например. (speaking of which ... mmm)

11) Да забуташ кантарчето в мазето. Това, че се мериш 5 пъти на ден, няма да ти свали никакви килограми. Така че има ли смисъл да си мазохист? (!)

12) Да си пускаш 100 пъти една и съща песен, понеже обожаваш прилива на емоции, които ти носи – всеки божи път, всеки божи път... докато не ти се доповръща от нея, разбира се. (Lady Gaga – Speechless и дори и не ми се гади =] )

13) Да направиш нещо забранено. Именно защото е забранено.

14) Да намериш време и нагласа да се насладиш на един залез. (hitchin a ride and goin to Nessebar, off to meet my psycho-thinking-adventurous soul mate)

15) Да джойнваш групи във фейсбук само защото Някой ще ги прочете.

16) Да танцуваш така, сякаш никой не те гледа. Да обичаш така, сякаш никой никога не те е наранявал. Да живееш така, сякаш няма да има утре... Още сега.

No comments:

Post a Comment